Passa al contingut principal

CICLE SUPERIOR SORTIDA A L’IEI LLEIDA A L'EXPOSICIÓ DE JOAN ORÓ


El dimecres 11 d’octubre de 2023 els infants de Cicle Superior vam anar de sortida a l’IEI (Institut d’Estudis Ilerdencs) on vam veure una exposició de Joan Oró per endinsar-nos en la setmana de la ciència. Aquest any commemoren els cent anys del naixement del científic lleidatà, Joan Oró, nascut precisament al barri de La Bordeta.

Aquesta exposició ens parlava de la vida de Joan Oró i els seus estudis sobre l’origen de la vida. A més a més, vam observar l’estructura de l’ADN, la seva col·laboració en missions de la NASA, com per exemple, Apolo 11 i Viking.

Hi havia objectes personals de Joan Oró: cartes d’acceptació a Universitats dels Estats Units de les quals, va acceptar la de Houston, beques, quaderns i apunts personals sobre l’adenina. Aquests apunts els va redactar en anglès i castellà. 

Vam aprendre molts conceptes que no sabíem de Joan Oró i el més important que va fer: investigar al voltant de l’origen de la vida i la sintetització de l’adenina.






En aquest enllaç deixem un recull de fotos d'aquell dia.


Infants de 6èB

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Colònies Poblenou del Delta 2024

Després de molt matinar hem arribat a Poblenou del Delta. Hem jugat una mica abans de dinar i hem gaudit de les primeres activitats: bicicletada al voltant de l'encanyissada i barques de perxa. Us deixem algunes imatges.

Colònies Coma-Ruga 2024

Benvolgudes famílies, hem passat un dia ben rebonic de platja, tirolines, jocs, bosc,... Us deixem un grapat d'imatges:  https://photos.app.goo.gl/RoMmaCNW8RCvyqML7 Bona nit!

Primer dia de colònies a Prades

 Bona nit famílies,  Avui ha estat un dia de moltes emocions en el que hem descobert el poble de Prades, hem jugat a la casa de colònies i el seu entorn proper i ens hem divertit (i fins i tot espantat!) amb les activitats que uns bandolers ens han convidat a fer durant tot el dia. Hem acabat amb una festeta amb molt moviment. Ho hem passat molt bé i ara ja som tots a dormir.  Demà arribarem cansats però amb moltes vivències a la motxilla!  Us deixem algunes fotografies per si les voleu anar mirant.  Una abraçada!