Podeu consultar-ne aquí les imatges!
Només arribar al Caixaforum ja hem vist una mena de butaques fetes en 3D i en baixar a l’exposició, hem pogut observar el títol també en 3D i hem pogut aprendre millor el significat de les tres dimensions.
Per començar ens han explicat que si els objectes en 3D estan més buits són més lleugers, necessiten menys material i es fan més ràpid. A més, ens han parlat dels diferents que utilitzaven. Per altra banda, hem vist diferents màquines d’impressió en funció d’aquests materials diversos i exemples d’objectes.
Tot seguit, hem vist imatges de pròtesis en animals i en persones. En el cas de les persones, les pròtesis poden servir per assajar les intervencions i per informar al pacient, prèviament. A més, actualment, elaboren en 3D unes ecografies dels nadons per les persones amb dèficit visual. De totes maneres, encara no es poden fer pròtesis d’alguns órgans com el cor.
A continuació, hem descobert que alguns vehicles tenen petites peces fetes en 3D, com algunes motos i en el cas del cotxes de Fórmula 1, poden tenir els alerons.
Després, hem après que estan programant uns edificis per construir en el cas que es volgués viure a Mart. Aquests estaran fets amb els materials que hi ha en aquest planeta.
Seguidament, ens han ensenyat que amb materials reciclats, com ara, cafè, peles de taronja, sabó… es poden construir objectes en 3D, sempre i quan s’hi afegeixi una mica de PLA. Si tenim algun material en 3D el podem reaprofitar, triturant-lo i fent-ne un de nou.
Finalment, podem fer en 3D reproduccions exactes de les nostres cares, roba, calçat i instruments.
Infants de 6è
Comentaris