Passa al contingut principal

JOCS AMB HISTÒRIA

Dimecres dia 13 de març va venir el Joel, el Tadeu i l'Oana de la ludoteca a ensenyar-nos uns jocs molt antics. 
Primer ens van preguntar si sabíem quants anys feia que l'ésser humà va començar a jugar. Ens van dir que els humans hem jugat tota la vida i que amb qualsevol cosa podem jugar, sense la necessitat d'utilitzar res.
Després d'aquesta breu explicació vam fer uns grups per jugar a jocs de taula.
Hi havia un joc que es coneix gràcies als Àrabs que és els Escacs.
El joc anava de moure unes fixes amb els moviments de DRETA, ESQUERRA, A BAIX I A DALT. L'objectiu era "menjar-se" les fixes del contrincant.

Hi havia jocs de tota manera!
Ens va agradar molt un joc, originari de l'Àfrica, que es diu Awalé de sembrar llavors i aconseguir la millor collita per guanyar.
També vam conèixer un joc que no tenia daus, molt semblant al parxís. Calia tirar uns bastonets i en funció de la combinació obtenies uns punts. Després calia moure la fitxa i aconseguir donar dues voltes sense que els contrincants t'eliminessin.
Vam conèixer molt jocs antics i ens ho vam passar molt bé!

Alumnat de 5è B



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Colònies Poblenou del Delta 2024

Després de molt matinar hem arribat a Poblenou del Delta. Hem jugat una mica abans de dinar i hem gaudit de les primeres activitats: bicicletada al voltant de l'encanyissada i barques de perxa. Us deixem algunes imatges.

Colònies Coma-Ruga 2024

Benvolgudes famílies, hem passat un dia ben rebonic de platja, tirolines, jocs, bosc,... Us deixem un grapat d'imatges:  https://photos.app.goo.gl/RoMmaCNW8RCvyqML7 Bona nit!

Primer dia de colònies a Prades

 Bona nit famílies,  Avui ha estat un dia de moltes emocions en el que hem descobert el poble de Prades, hem jugat a la casa de colònies i el seu entorn proper i ens hem divertit (i fins i tot espantat!) amb les activitats que uns bandolers ens han convidat a fer durant tot el dia. Hem acabat amb una festeta amb molt moviment. Ho hem passat molt bé i ara ja som tots a dormir.  Demà arribarem cansats però amb moltes vivències a la motxilla!  Us deixem algunes fotografies per si les voleu anar mirant.  Una abraçada!