Passa al contingut principal

COM MANTENIM ELS NOSTRES BOSCOS?

 El passat dijous 23 de novembre, va assistir el Jordi, un pare de l’escola, a la classe de 4t B. El Jordi ens va explicar moltes coses sobre els incendis forestals.

Aprofitant que el nostre projecte d’aula va sobre el bosc, ens va mostrar la diferència dels boscos entre l’any 1950 i el 2023. Vam aprendre que hi ha un gran canvi de la gestió forestal d’abans als d’ara.


Als anys cinquanta tallaven alguns arbres per escalfar-se a casa o per fer mobles, etc. mentre que actualment utilitzem la calefacció o eines més elèctriques per entrar en calor i importen la fusta d’altres països.


Al no utilitzar la llenya dels arbres per escalfar-nos, els boscos estan plens d’arbres i molt junts, cosa que fa que si hi ha un incendi es propaga d’una manera més ràpida. 


Un altre aspecte que hem après, ha estat que els ramats que sortien a pasturar menjaven l’herba del sotabosc, mentre en els darrers anys la ramaderia és intensiva i té lloc en espais tancats, sense possibilitat de pasturar a l'exterior. Això fa que els boscos estiguin més plens d’herba i que el foc pugui pujar cap als arbres amb més facilitat.


Per últim, la figura del bomber no ha existit sempre. Anys enrere, els pagesos i ramaders s’encarregaven de cremar el sotabosc per tal de netejar els boscos, així no hi havia incendis tan grans. Fins el 1980 no va existir el cos de bombers de la generalitat de Catalunya. 


Moltes gràcies Jordi per haver compartit aquesta experiència amb nosaltres. Ens ha agradat i hem après noves coses!











Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Colònies Poblenou del Delta 2024

Després de molt matinar hem arribat a Poblenou del Delta. Hem jugat una mica abans de dinar i hem gaudit de les primeres activitats: bicicletada al voltant de l'encanyissada i barques de perxa. Us deixem algunes imatges.

Colònies Coma-Ruga 2024

Benvolgudes famílies, hem passat un dia ben rebonic de platja, tirolines, jocs, bosc,... Us deixem un grapat d'imatges:  https://photos.app.goo.gl/RoMmaCNW8RCvyqML7 Bona nit!

Primer dia de colònies a Prades

 Bona nit famílies,  Avui ha estat un dia de moltes emocions en el que hem descobert el poble de Prades, hem jugat a la casa de colònies i el seu entorn proper i ens hem divertit (i fins i tot espantat!) amb les activitats que uns bandolers ens han convidat a fer durant tot el dia. Hem acabat amb una festeta amb molt moviment. Ho hem passat molt bé i ara ja som tots a dormir.  Demà arribarem cansats però amb moltes vivències a la motxilla!  Us deixem algunes fotografies per si les voleu anar mirant.  Una abraçada!