Passa al contingut principal

5È - SORTIDA CENTRE DE TRACTAMENT DE RESIDUS DE MONTOLIU

Avui dimarts dia 5 de desembre l'alumnat de 5è hem anat d'excursió a la planta de gestió de residus de Montoliu.
 
Primer de tot, ens han explicat on estava situat el punt de trobada en cas d'emergència. 
 
Després ens han posat una armilla i un casc, per seguretat i també perquè els treballadors de la planta ens poguessin veure.
 
En aquest centre arriben cada dia moltes bosses d'orgànica i rebuig. Ens han explicat que molta gent no recicla bé i llença coses que no toquen com ara: 
 
- llaunes, sabates, pilotes, roba, carn, cartró, bosses... al rebuig.

- bosses, plàstic, taps, guants... a l'orgànic:

Això fa que en aquesta planta hagin de seleccionar el que nosaltres ja hauríem de fer a casa.
La resta orgànica la fan servir per fer compost.
 
També ens han explicat que tenen un abocador controlat on llencen tot el que ja han destriat, aquests residus fan un líquid que és molt tòxic. 
 
Ens han fet adonar que és més important Reduir i Reutilitzar més que Reciclar, encara que sabem que reciclar també és important. Hem fet una activitat en la qual havíem de buscar alternatives a diferents productes que fem servir habitualment i pensar com els podem substituir per uns altres que es puguin reutilitzar.
 
Aquesta sortida ha estat molt interessant, ens ha costat una mica adaptar-nos a les males olors, tot i així, hem après moltes coses. Cliqueu damunt la foto per veure'n més!




 
Alumnat de 5è

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Colònies Poblenou del Delta 2024

Després de molt matinar hem arribat a Poblenou del Delta. Hem jugat una mica abans de dinar i hem gaudit de les primeres activitats: bicicletada al voltant de l'encanyissada i barques de perxa. Us deixem algunes imatges.

Colònies Coma-Ruga 2024

Benvolgudes famílies, hem passat un dia ben rebonic de platja, tirolines, jocs, bosc,... Us deixem un grapat d'imatges:  https://photos.app.goo.gl/RoMmaCNW8RCvyqML7 Bona nit!

Primer dia de colònies a Prades

 Bona nit famílies,  Avui ha estat un dia de moltes emocions en el que hem descobert el poble de Prades, hem jugat a la casa de colònies i el seu entorn proper i ens hem divertit (i fins i tot espantat!) amb les activitats que uns bandolers ens han convidat a fer durant tot el dia. Hem acabat amb una festeta amb molt moviment. Ho hem passat molt bé i ara ja som tots a dormir.  Demà arribarem cansats però amb moltes vivències a la motxilla!  Us deixem algunes fotografies per si les voleu anar mirant.  Una abraçada!